Brexit: Δεν θα υπάρξει νέα ψηφοφορία δήλωσε ο πρόεδρος της βρετανικής Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου αρνήθηκε το αίτημα της κυβέρνησης να επανέλθει στην βρετανική βουλή η πρόταση συμφωνίας με την ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Βουλής έχει τη δυνατότητα να αποκλείσει τη διεξαγωγή μίας ακόμη κρίσιμης ψηφοφορίας, εφόσον απέτυχε να γίνει το Σάββατο, και έχει ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να πραγματοποιούνται αέναα ψηφοφορίες πάνω σε προτάσεις με το ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η βρετανική Βουλή ασχολήθηκε με το θέμα το Σάββατο κι από τότε οι περιστάσεις δεν άλλαξαν, επομένως θα ήταν «επαναλαμβανόμενη απειθαρχία» να τεθεί ξανά ενώπιον των βουλευτών η συμφωνία.

Αφού δεν έγινε δεκτή προς συζήτηση η πρόταση από τη βουλή, αύριο η βρετανική κυβέρνηση θα φέρει τη συμφωνία σαν νομοθεσία του κράτους αλλά ανοίγει ο δρόμος να γίνουν και τροπολογίες κάτι που η κυβέρνηση Τζόνσον θα προτιμούσε να αποφύγει.

Οι τροπολογίες που ενδεχομένως θα κατατεθούν έχουν την δύναμη να εξουδετερώσουν το Brexit, δήλωσε στους Times υπουργός της κυβέρνησης Τζόνσον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί